Komplex vonalkialakítás

Gépeinkből felépíthető komplett csomagolóvonal is. Az esetlegesen hiányzó, egyedi tervezést igénylő részegységeket megtervezzük, legyártjuk és a vonalba integráljuk. 

A vonal vezérlését megtervezzük és kivitelezzük, igény esetén az előtti, vagy utáni vonalszakaszhoz az illesztését biztosítjuk. 

Berendezéseink, illetve az abból kialakított vonal jellemzően a technológia elején (edényzet depalettázás, feladás a technológiai vonalra) és annak végén (töltött edényzetek automatikus palettázása és rögzítése stretch fóliával), valamint a raktári csomagolás széles területén. Az automatizálási igénynek megfelelően teljesen automata berendezés és vonaltól a kezelőt igénylő félautomata rendszerig széles körben tudjuk kiszolgálni a vevői igényeket.

Raktári és üzemi csomagoló vonalak

A képen a kereskedelembe kiszállításra előkészített áru csomagolási folyamata látható. A tálcába rakott, vagy zsugorfóliázott termékeket az előre megadott elrendezés és rétegszám szerint raklapra rakjuk, majd fóliázzuk a készrakományokat. A csomagolási folyamat automatikus, nem igényli kezelő közreműködését.

Edényzet feladás technológiai vonalra

Zöldség-gyümölcskonzerv gyártóvonalra külön helyiségben elhelyezett depalettázót követő üvegfeladás udvaron keresztül szállított fedett, magas szállítószalaggal. A technológiai térben kis helyigényű griper láncos lehordóval szállítjuk az üvegeket a technológiai szintre. A fejjel lefelé fordított üvegek áthaladnak a lehordóval egybeépített üvegöblítőn, majd talpraállítás után a töltőgép felé továbbhaladnak.

Készáru rakományképzés

A 3 pasztőralagutat elhagyó félkész termékeket (450 db 720 ml facet üveg/perc) egysávos rozsdamentes szalaggal adjuk fel a 6 sávos elosztó pufferasztalra. Innen 2 db AG-121 típusú felhordó szalaggal emeljük meg a szállítási szintet úgy, hogy az udvaron a szalag alatt elférjen a közlekedő villástargonca. Az udvaron keresztül két egysávos szalaggal szállítjuk az árut a palettizáló helyiségbe. Itt két palettizáló gép (1 db AG230 és 1 db NGF-310) rakja raklapokra a hengeres edényzetbe csomagolt árut. Amennyiben egyféle terméket és kiszerelést kell palettizálni, úgy elegendő az AG-230 gép teljesítménye a 3 pasztőralagúthoz. Ha különböző termékek jönnek le az alagutakról, úgy a két gép működtetése indokolt. A két pelettizáló gépet közös nyújtható fóliás rakományrögzítő szolgálja ki. Fóliázás után görgőspálya-rendszerrel szállítjuk a rakományokat a rakománylevételi pontra, ahonnan villástargonca szállítja tovább az árut a raktárba.

Por állagú anyag csomagolása

A por állagú anyagot az ÁGISZ Zrt. által kifejlesztett és gyártott 4 fejes töltőberendezéssel fejtik le a vevői kiszerelésekbe. Az automatizálás érdekében a töltőgép súlymérő cellákkal ellátott. A megtöltött papírzsákokat hevederes szalag szállítja a palettázógépre. Az anyaghullás elkerülése érdekében a rakodást úgy kellett programozni, hogy aszeleppel ellátott papírzsákok szelepei mindig befelé nézzenek.                

Az előre megadott rétegelrendezés és rétegszám szerint kerül kialakításra a rakomány, melynek elkészülte után stretchfóliával rögzítjük azt.ÁGISZ Zrt. 2750 Nagykőrös, Kürtilapos dűlő 6.
  • KAPCSOLAT

  • (00 36) 53 550 280
    (00 36) 30 28 99 746
  • H-2750 Nagykőrös
    Kürtilapos dűlő 6.
  • agisz@agisz.hu