Bemutatkozás

Köszöntjük Önt!

Ön az "ÁGISZ" Általános Gépgyártó Ipari Szövetkezeti Zrt. oldalait látja.

Cégünk több mint 50 éves múlttal rendelkezik, évtizedek óta tervezi, gyártja- és forgalmazza a bemutatott gépcsaládot és az azokból összeállítható technológiai rendszereket. Tájékoztatónk képanyagai referenciahelyeken üzemelő berendezésekről készültek, így megismerhetők az általunk gyártott gépek és azok alkalmazási körei. Egyedi igény alapján tervezünk és gyártunk speciális gépeket, berendezéseket, acélszerkezetet. Vevőorientált gondolkodásunkat, minősített hegesztőink és lakatosaink magas színvonalú munkáját bizonyítják referenciáink és visszatérő ügyfeleink. Gépeink vezérlése, meglevő vonalba integrálása, komplex vonal kialakítása részét képezi szolgáltatásunknak.

Gyártó műhelyeink alapterülete meghaladja a 2200 m2-t, melyekben az előgyártást és porszegény környezetben végzett végszerelést elkülönítve végezzük.

Kérjük éljen az alkalommal, ismerje meg az általunk nyújtott lehetőségeket és kérjen részletesebb információt gyártmányainkról. Részvénytársaságunk profiljába illeszkedő feladatainak ismeretében készek vagyunk a legkedvezőbb műszaki és gazdasági ajánlatot az Ön részére kidolgozni.

 

A városszerte ismert „Gépgyártó KTSZ” 1991-ben történt szétválásával hat kisszövetkezet alakult. Az új szervezetek egyike volt a gépgyártást folytató Általános Gépgyártó Ipari Szövetkezet, az ÁGISZ. A szétválásban bízva remélte mindenki, hogy ezzel kivédik a nagymértékű piacvesztést, a belföldi konzervipar hasonló piacvesztéséből bekövetkezett megrendeléshiányt.  A szétválás a termelő területek meghagyása mellett, és az alapító tagok vagyona arányában történt meg. Az új szervezetek hasonló utat jártak be, mindegyiküknek hasonlók voltak a problémái, döntően a munkaellátottság hiánya okozott gondot.

 Az elkövetkező pár évnek a túlélés volt a reménye. Az ÁGISZ talpra állásában, későbbi fejlődésében meghatározó volt a Bonduelle francia konzervgyár beindulásának és folyamatos innovációjának. Az új követelmények jelentős fejlesztéseket indítottak el. Az új, nagyobb teljesítményű, üzembiztosabb gépek a többi, később privatizált gyárakban is alkalmazásra kerültek. A Globus Zrt., Debreceni, Békéscsabai, Heinz Kecskeméti Konzervgyárak voltak a fő vevőink.

 

Az ÁGISZ Szövetkezet fő tevékenysége a gyártás volt, a fejlesztések a gyártás irányítása mellett szinte „másodállásban„ történtek. A kilencvenes évek közepétől mind a pénzügyi helyzetünk, mind a megrendelések kedvezően alakultak, sőt jelentős tőketartalékokat halmoztunk fel. A volt Téglagyári telephelyen a nyolcvanas évek elején megépített nagy alapterületű üzemrész nagyrészt az ÁGISZ tulajdonába került. A Szolnoki úti telephelyen sajnos minden fejlesztési lehetőség kizárt volt. A javuló piaci helyzet, és a tőketartalékok azonban új beruházás elkezdését tették lehetővé.

 

Az ÁGISZ Vezetősége és tagsága 1998-ban eldöntötte a „Téglagyári” telephely teljes tulajdonának megvásárlását, illetve az elképzelt termelő terület, és az új szociális- és iroda épület építését. Az új telephelyen kezdtük az új évezredet 2000-ben. A megrendelések számának, értékének, valamint az újabban gyártott gépek méreteinek növekedése indokolta, és utólag igazolta a tagság döntését.

 

Az újonnan kifejlesztett gépek, nagy vonalak a szovjet utódállamokba is alkalmazásra kerültek. Szállítottunk gépeket Belorussziába, Moldáviába, Lengyelországba, Bulgáriába, Szlovákiába.

 

A politika is befolyásolta az ÁGISZ életét. A Szövetkezeti törvény esetleges módosítása hátrányosan érintette a dolgozó szövetkezeti tagokat, e hátrányt szervezeti változtatással igyekezett a tagság semlegesíteni. Az új szervezeti forma lehetett Kft vagy Részvénytársaság. Az utóbbi mellett döntöttünk, mert ez a szervezeti forma áll legközelebb a szövetkezetihez. Ez erősíti a dolgozók érdekeit. Az Rt-be be nem lépő, de tovább munkaviszonyban maradt dolgozók üzletrészeit 100%-os árfolyamon visszavásárolta az Rt. A visszavásárolt részvényekből dolgozói részvényt biztosított az ÁGISZ Zrt. a munkaviszony idejére.

 

A változó beruházási politika hullámzóvá tette a megrendelések évenként változó volumenét, melyet dolgozói létszámváltozás is követett. Ezt a tendenciát sajnos egyre nehezebb volt követni, ezért a gyártmányfejlesztést, és a termelést az előmunka igényének csökkentése irányába kellett változtatni.

 

Az ÁGISZ Zrt. kizárólag nagykőrösi polgárok tulajdonában van.

 

Az Európai Közöspiac új lehetőségeket nyitott. A megrendelői igényeknek megfelelően fejlesztett célgépeket az ÁGISZ Zrt. a papíriparon belül a belföldi és külföldi piacra is, melyek vásárlóink megelégedésére üzemelnek. Szállítottunk Ausztriába, Szlovákiába, Németországba, és várhatóan Ázsiába is fogunk, ezzel újabb piacot hódíthatunk meg.

 

Köszönjük érdeklődését és figyelmét!

 

A Részvénytársaság Igazgatósága

 ÁGISZ Zrt. 2750 Nagykőrös, Kürtilapos dűlő 6.
  • KAPCSOLAT

  • (00 36) 53 550 280
    (00 36) 30 28 99 746
  • H-2750 Nagykőrös
    Kürtilapos dűlő 6.
  • agisz@agisz.hu